Parkeren Schiphol

Parkeren op Schiphol kan een stressvolle ervaring zijn, maar niet met Schipholvertrek.nl! Wij analyseren alle beschikbare parkeeropties op Schiphol, zodat jij moeiteloos de optimale keuze kunt maken die aansluit bij jouw wensen. Of je nu de voorkeur geeft aan shuttleparking, valet service, of overdekte parkeergarages, wij presenteren alle mogelijkheden overzichtelijk voor jou! Met onze handige online reserveringsservice kun je niet alleen tijd en geld besparen, maar ook verzekerd zijn van een parkeerplek, zelfs tijdens drukke reisperiodes. Begin je reis zonder gedoe en boek vandaag nog jouw parkeerplaats online op Schipholvertrek.nl!

parkeren vliegveld

Park, Sleep & Fly

Met Park, Sleep & Fly bij Schiphol genieten reizigers van een hotelovernachting nabij de luchthaven. De auto blijft veilig op het hotelterrein en een handige shuttledienst brengt hen comfortabel naar de luchthaven.

Hier zijn de belangrijkste kenmerken van zo'n arrangement:

Overnachting in een hotel: Je begint je reis met een overnachting in een hotel in de buurt van Schiphol. Deze hotels variëren in prijs en comfortniveau, dus je kunt een keuze maken op basis van je budget en voorkeur.

Parkeerplaats: Als onderdeel van het arrangement krijg je meestal de mogelijkheid om je auto gedurende een bepaalde periode gratis op het hotelterrein te parkeren. De parkeerduur kan variëren, maar een veelvoorkomende optie is bijvoorbeeld twee weken gratis parkeren.

Shuttleservice: Het hotel biedt een gratis pendeldienst naar de luchthaven Schiphol. Met deze transportservice arriveer je stipt op de luchthaven, precies op tijd voor je vlucht.

Ontbijt: Sommige "Park, Sleep & Fly" arrangementen zijn inclusief ontbijt in het hotel, wat handig kan zijn voordat je vertrekt.

Vroeg inchecken: Veel van deze hotels bieden vroeg inchecken, zodat je al de avond voor je vlucht kunt inchecken en stressvrij aan je reis kunt beginnen.

GRATIS parkeren Schiphol

TIP!  Je kunt ook GRATIS parkeren in de omgeving van Schiphol! Je kunt vanaf deze terreinen verder reizen met het openbaar vervoer. Plan je reis op 9292.nl.

P+R-terreinen waar je kosteloos kunt parkeren:

P+R Haarlem Spaarnwoude: Dit parkeerterrein bevindt zich bij het NS station Haarlem Spaarnwoude, vlakbij de A9 tussen Amsterdam en Haarlem. Er is plaats voor ongeveer 100 voertuigen. Verderop heb je ook de parkeerplaats van IKEA. De kosten voor de reis vanaf dit parkeerterrein naar de luchthaven variëren tussen €4 en €6. Heb je een OV abonnement, dan bespaar je ook hier op!

P+R Getsewoud Zuid: Dit parkeerterrein heeft ongeveer 125 parkeerplaatsen. Vanaf hier kost het €3 om met de bus naar Schiphol te reizen.

P+R Amstelveen Spinnerij/Bouwerij: Je kunt parkeren op dit terrein bij metrostation Amstelveen Spinnerij en vervolgens voor €3 met de bus naar de luchthaven reizen.

In de buitenwijken van Hoofddorp of Amstelveen kan je ook overwegen om te parkeren en van daaruit met het openbaar vervoer naar Schiphol te reizen. De bekende P+R parkeerplaatsen zijn over het algemeen veilig, maar betaald parkeren blijft tocht de meest betrouwbare optie voor degene die hun voertuig veilig geparkeerd willen zien.

Welke parkeeraanbieders zijn er beschikbaar?

Bij en rondom luchthaven van Schiphol heb je een aantal aanbieders. Naast P1 t/m P6 die door Schiphol zelf worden aangeboden, kan je parkeren bij privé parkeeraanbieders net buiten de luchthaven. Deze kunnen vaak goedkoper zijn dan parkeren op de luchthaven zelf. Zorg er wel voor dat ze een shuttle- of valet service aanbieden om je naar de terminal te brengen. Wij zullen hieronder een selectie maken van de meest populaire aanbieders!

Parkeeropties bij Schiphol Airport Amsterdam

Het is belangrijk om vooraf uw parkeeroptie te reserveren, vooral tijdens drukke reisperiodes, om zeker te zijn van beschikbaarheid en om eventuele kortingen te benutten. Elke optie heeft zijn eigen tarieven en voorzieningen, dus kies degene die het beste aansluit bij jouw behoeften en budget.

Parkeermogelijkheden

 • Schiphol P3 Lang Parkeren:

  Dit is een voordelige optie voor langdurig parkeren op Schiphol. Een gratis pendelbus brengt je snel naar de terminal.

 • Valet Parking:

  Hierbij kan je de auto direct bij de terminal afgeven aan een chauffeur. Bij terugkomst staat je auto weer voor je klaar.

 • Schiphol Parkeergarages:

  Schiphol biedt diverse parkeergarages op loopafstand van de terminals, zoals P1, P2, P3, P4, en P6. Deze zijn handig voor kort, maar ook lang verblijf.

 • Kiss & Ride Zones:

  Ideaal voor het snel afzetten of ophalen van passagiers. Deze zones bevinden zich vlakbij de terminals. De exacte regels en tijdslimieten kunnen variëren, dus het is raadzaam om de borden en instructies ter plaatse te volgen om boetes te voorkomen.

 • Privéparkeeraanbieders:

  Er zijn tal van particuliere parkeeraanbieders in de buurt van Schiphol met verschillende services en prijsniveaus. Het is raadzaam om vooraf te reserveren om de beste tarieven te krijgen en om zeker te zijn van beschikbaarheid, vooral tijdens drukke reisperiodes. Je kunt de tarieven en beschikbaarheid controleren op de websites van de privé parkeeraanbieders.

 • Elektrisch parkeren:

  Schiphol biedt oplaadpunten voor elektrische voertuigen in parkeergarages. Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts indicaties zijn en dat ze kunnen variëren afhankelijk van factoren zoals het seizoen, de beschikbaarheid en het specifieke parkeerarrangement dat u kiest. Het is verstandig om vooraf te reserveren om de beste tarieven te krijgen en om zeker te zijn van beschikbaarheid, vooral tijdens drukke reisperiodes. Je kunt de actuele tarieven en beschikbaarheid controleren op de officiële website van Schiphol of bij de specifieke parkeerdiensten die elektrisch opladen aanbieden.

 • Indicatie parkeertarieven

 • Schiphol P3 Lang Parkeren tarieven:

  Dagtarief: Vanaf € 40 per dag.
  Weektarief: Vanaf € 100 voor een week
  Langere parkeerperiodes: Op aanvraag

 • Valet Parking tarieven:

  Dagtarief: Tussen € 30 tot € 40 per dag.
  Weektarief: Voor een hele week (7 dagen) kan het tarief schommelen tussen € 150 tot € 200.

 • Schiphol Parkeergarages tarieven:

  Kort parkeren (P1 en P2): Vanaf € 1,50 tot € 3 per 10 minuten. Dit is geschikt voor zeer korte verblijven.
  Lang parkeren (P3 en P4): Vanaf € 40 per dag.

 • Kiss & Ride Zones tarieven:

  Kiss & Ride zones op Schiphol zijn speciaal ontworpen voor het snel afzetten of ophalen van passagiers en zijn meestal gratis voor korte stops. Je hoeft doorgaans niet te betalen om even kort te parkeren om passagiers af te zetten of op te halen in deze zones.

 • Privéparkeeraanbieders tarieven:.

  Shuttleparking: Bij shuttleparkeeraanbieders kunnen de tarieven beginnen bij ongeveer € 5 tot € 10 per dag, afhankelijk van de afstand tot de luchthaven en andere factoren.
  Valet Parking: Voor valet parking bij privéparkeeraanbieders kunnen de tarieven beginnen bij ongeveer € 15 tot € 20 per dag.

 • Elektrisch parkeren tarieven:

  Laadpalen op P1, P2 en P3: Schiphol biedt laadpalen voor elektrische voertuigen in parkeergarages P1, P2 en P3. De kosten voor het parkeren variëren, maar de laadinfrastructuur zelf wordt meestal gratis aangeboden. De tarieven voor het parkeren zijn € 30 tot € 40 per dag.

  Elektrische Valet Parking: Sommige valet parkingdiensten bieden elektrische voertuigladers als onderdeel van hun service. Vaak zijn de kosten voor het laden doorgaans inbegrepen in het tarief voor valet parking.

 • auto parkeren schiphol

  Meest gestelde vragen

  Wij snappen dat een keuze voor parkeren moeilijk blijft. Wij proberen met onze uitgebreide aanbod jou wegwijs te maken. Daarnaast kunnen wij ook begrijpen dat je met bepaalde vragen blijft zitten. Lees nu de meest gestelde vragen en antwoorden op Schipholvertrek.nl

  schiphol parkeren goedkoop

  Of je beter met het openbaar vervoer (OV) of met de auto naar Schiphol moet reizen, hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw persoonlijke voorkeuren, reisschema, budget en andere overwegingen. Hier zijn enkele overwegingen om je te helpen:

  Reistijd en Flexibiliteit:

  Met de auto: Als je met de auto naar Schiphol reist, heb je ook de flexibiliteit om je eigen schema te bepalen en kun je direct van deur tot deur reizen. Dit kan handig zijn als je  's nachts reist of als je veel bagage hebt.

  Met OV: Het openbaar vervoer, zoals trein of bus, kan soms een snellere optie zijn, vooral tijdens drukke verkeersuren. Het OV kan echter minder flexibiliteit bieden dan met de auto, omdat je moet houden aan de dienstregeling van het openbaar vervoer.

  Kosten:

  Met de auto: Parkeren op Schiphol kan duur zijn, vooral als je langere tijd parkeert. Je moet ook brandstofkosten en eventuele tolwegen overwegen.

  Met OV: Het openbaar vervoer kan kostenefficiënter zijn, vooral als je dicht bij een OV-station woont. Je betaalt voor je treinkaartje of buskaartje, zonder extra kosten voor parkeren.

  Milieuvriendelijkheid:

  Met de auto: Als je met een milieuvriendelijke auto, zoals een elektrisch voertuig, reist, kan je de ecologische voetafdruk van jouw reis verminderen. Sommige parkeerfaciliteiten op Schiphol bieden oplaadpunten voor elektrische auto's.

  Met OV: Reizen met het openbaar vervoer is over het algemeen milieuvriendelijker, omdat je met anderen deelt en minder individuele uitstoot heeft.

  Gemak:

  Met de auto: Reizen met de auto kan handig zijn als je veel bagage hebt of als je met meerdere mensen reist. Je kunt ook gemakkelijker stops maken onderweg.

  Met OV: Het openbaar vervoer kan handig zijn als je in de buurt van een OV-station woont en je geen zorgen wilt maken over parkeerproblemen of het achterlaten van je auto.

  In veel gevallen kan een combinatie van beide opties ook een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld, je kunt met de auto naar een park-and-ride-locatie in de buurt van Schiphol rijden en vervolgens met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen om parkeerkosten te verminderen en het gemak van het openbaar vervoer te benutten. Het is belangrijk om jouw specifieke situatie en voorkeuren in overweging te nemen bij het kiezen van de beste manier om naar Schiphol te reizen.

  Schiphol biedt diverse parkeermogelijkheden om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Hier zijn de belangrijkste parkeeropties op de luchthaven Schiphol:

  1. Kort Parkeren (P1 en P2): Dit is de duurste parkeeroptie en is bedoeld voor zeer korte verblijven. P1 ligt dichter bij de terminal en P2 is iets verder weg. De tarieven worden meestal berekend op basis van het aantal minuten dat je parkeert.

  2. Lang Parkeren (P3 en P4): Deze parkeeropties zijn ideaal voor reizigers die langer dan een dag op reis gaan. P3 Lang Parkeren biedt een gratis pendelbus naar de terminal, terwijl P4 op loopafstand van de terminal ligt.

  3. Overdekte Parkeergarages (P1, P2, P3, P4, P6): Deze parkeergarages bevinden zich op loopafstand van de terminals en bieden bescherming tegen de elementen. Ze zijn handig voor zowel kort als lang parkeren.

  4. Valet Parking: Met valet parking kan je je auto rechtstreeks bij de terminal afgeven aan een chauffeur, die je auto voor jou parkeert. Bij terugkomst wordt je auto weer voor de terminal afgeleverd.

  5. Privé parkeeraanbieders: Er zijn verschillende privé parkeeraanbieders in de buurt van Schiphol die diverse parkeerdiensten aanbieden, waaronder shuttleparking en valet parking.

  6. Kiss & Ride Zones: Deze zones zijn bedoeld voor het snel afzetten of ophalen van passagiers en bevinden zich dichtbij de terminals. Ze zijn handig als je iemand komt brengen of ophalen.

  7. Elektrisch Parkeren: Schiphol biedt laadpalen voor elektrische voertuigen in parkeergarages P1, P2 en P3, evenals in P6. Hier kan je jouw elektrische auto opladen terwijl je geparkeerd staat.

  Het is belangrijk om uw parkeeroptie zorgvuldig te kiezen op basis van jouw behoeften, zoals de duur van je verblijf, budget en gemak. Het kan ook verstandig zijn om van tevoren te reserveren, vooral tijdens drukke reisperiodes, om de beschikbaarheid en mogelijke kortingen te garanderen.

  Voordelen van parkeren bij Schiphol:

  1. Gemak: Parkeren op de luchthaven zelf kan je tijd besparen, vooral als je met veel bagage reist. Je hoeft niet met je bagage van een parkeerplaats verder weg naar de terminal te lopen.

  2. Beveiliging: De parkeerfaciliteiten op Schiphol worden doorgaans goed beveiligd, met beveiligingscamera's en regelmatige patrouilles. Veiligheid van je voertuig is een stuk groter.

  3. Diverse opties: Schiphol biedt verschillende parkeeropties, waaronder lang parkeren, kort parkeren, valet parking en elektrisch parkeren. Hierdoor kan je de optie kiezen die het beste bij jouw behoeften past.

  4. Reserveringen: Je kan makkelijk online een  parkeerplaats van tevoren reserveren, waardoor je zeker bent van beschikbaarheid, vooral tijdens drukke reisperiodes.

  Nadelen van parkeren bij Schiphol:

  1. Kosten: Parkeren op de luchthaven kan duur zijn, vooral als u langere tijd parkeert. Privéparkeeraanbieders buiten de luchthaven kunnen soms voordeliger zijn.

  2. Beschikbaarheid: Tijdens drukke reisperiodes kunnen parkeerplaatsen op Schiphol snel vol raken, waardoor het moeilijk kan zijn om een plek te vinden.

  3. Loopafstand: Als u in een van de parkeergarages op Schiphol parkeert, moet u mogelijk een eindje lopen naar de terminal, wat onhandig kan zijn als u veel bagage heeft.

  4. Parkeertijdslimieten: In sommige gevallen gelden er tijdslimieten voor kort parkeren op Schiphol, wat mogelijk niet ideaal is als uw reis langer duurt dan verwacht.

  Kort parkeren bij Schiphol is bedoeld voor passagiers die slechts voor een korte periode op de luchthaven moeten zijn, zoals om iemand af te zetten of op te halen, of voor een korte zakelijke bijeenkomst. Parkeergarage P1 en P2 zijn aangewezen voor bezoekers die kort blijven. Daarnaast is voor de snelste ]onder ons ook Kiss & Ride zone. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van kort parkeren op Schiphol:

  1. Korte duur: Kort parkeren is bedoeld voor korte verblijven en wordt meestal berekend op basis van het aantal minuten of uren dat je in de parkeerfaciliteit bent.

  2. Hoge tarieven: Kort parkeren op Schiphol kan relatief duur zijn in vergelijking met andere parkeeropties op de luchthaven. De tarieven kunnen snel oplopen als je langer blijft dan oorspronkelijk gepland.

  3. Dichtbij de terminals: Kortparkeerplaatsen bevinden zich meestal dicht bij de terminals, waardoor je snel toegang hebt tot de incheckbalies en aankomsthallen.

  4. Tijdslimieten: Er kunnen tijdslimieten gelden voor kort parkeren, meestal variërend van enkele minuten tot enkele uren, afhankelijk van de specifieke parkeerfaciliteit.

  5. Gebruiksgemak: Kort parkeren is handig als je snel in en uit de luchthaven moet zijn, bijvoorbeeld om passagiers af te zetten of op te halen.

  6. Parkeren op straat: In sommige gevallen kun je ook op straat parkeren in de directe omgeving van de luchthaven als je slechts voor zeer korte tijd op Schiphol moet zijn.

  Het is belangrijk om de parkeeraanwijzingen en de tarieven te controleren voordat je gebruikmaakt van kort parkeren op Schiphol, omdat de exacte regels en kosten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke parkeerfaciliteit. Als je van plan bent om langer te blijven of als je goedkoper wilt parkeren, kan je overwegen om een andere parkeeroptie te kiezen, zoals lang parkeren of parkeren bij privé parkeeraanbieders in de buurt van de luchthaven.

  Lang parkeren bij Schiphol is een parkeeroptie die speciaal is ontworpen voor reizigers die hun voertuig gedurende een langere periode op de luchthaven willen achterlaten, zoals tijdens vakanties of zakenreizen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken van lang parkeren op Schiphol:

  1. Langdurige parkeermogelijkheid: Lang parkeren is bedoeld voor verblijven van meerdere dagen tot enkele weken. Het is een handige optie voor reizigers die langere tijd weg zijn.

  2. Prijsvoordeel: Over het algemeen zijn de tarieven voor lang parkeren lager in vergelijking met kort parkeren op Schiphol. Dit maakt het een kosteneffectieve optie voor langere reizen.

  3. Parkeerfaciliteiten: Schiphol biedt speciale parkeerterreinen en parkeergarages voor lang parkeren, zoals P3 Lang Parkeren. Deze faciliteiten zijn doorgaans goed beveiligd met beveiligingscamera's en patrouilles.

  4. Shuttle-service: Bij lang parkeren maak je meestal gebruik van een gratis pendelbusdienst om van de parkeerlocatie naar de terminal en vice versa te reizen. De pendelbussen rijden regelmatig en zorgen voor gemakkelijke toegang tot de luchthaven.

  5. Reserveren: Je kunt je parkeerplaats voor lang parkeren van tevoren online reserveren. Dit is handig om beschikbaarheid te garanderen en mogelijk korting te krijgen.

  6. Flexibele parkeerduur: Hoewel lang parkeren ideaal is voor langere reizen, kan je deze optie ook gebruiken voor kortere reizen als je dat wilt. De tarieven kunnen echter hoger zijn dan bij kort parkeren.

  7. Elektrisch parkeren: Sommige langparkeerfaciliteiten bieden laadpunten voor elektrische voertuigen, wat handig is als jee met een elektrische voertuig reist.

  Lang parkeren op Schiphol is een handige en kosteneffectieve optie voor reizigers die langere tijd van huis zijn. Het is raadzaam om je parkeerplaats van tevoren te reserveren om de beschikbaarheid te garanderen en mogelijk te profiteren van speciale aanbiedingen.

  Shuttle parkeren bij Schiphol is een parkeeroptie waarbij je je auto parkeert op een parkeerterrein dat zich doorgaans iets verder weg van de terminals van de luchthaven bevindt. Deze parkeerlocaties zijn meestal voordeliger dan parkeren dichter bij de terminals, zoals kort parkeren of valet parking. Hier is hoe shuttle parkeren bij Schiphol werkt:

  1. Reserveren: Je reserveert je parkeerplaats vooraf online bij een shuttle parkeeraanbieder in de buurt van Schiphol. Vaak kan je de gewenste parkeerduur selecteren.

  2. Aankomst bij parkeerlocatie: Op de dag van je reis rij je naar de gereserveerde shuttle parkeerlocatie. Deze locaties bevinden zich doorgaans op enkele kilometers afstand van de luchthaven.

  3. Parkeren: Je parkeert je auto op de aangewezen parkeerplaats op het terrein van de aanbieder. Auto blijft hier veilig geparkeerd zolang je op reis bent.

  4. Shuttlebus: Nadat je je auto hebt geparkeerd, stap je in een gratis pendelbus die jou (en medepassagiers) naar de luchthaventerminals van Schiphol brengt. Deze shuttlebussen vertrekken regelmatig en bieden een handige verbinding tussen de parkeerlocatie en de luchthaven.

  5. Terugreis: Bij terugkeer op Schiphol bel je de shuttle parkeeraanbieder, en zij sturen een pendelbus om je op te halen bij de aankomsthal. Deze brengt je terug naar de parkeerlocatie waar je auto staat.

  Shuttle parkeren is een populaire keuze voor reizigers die kosten willen besparen en bereid zijn om een korte rit met de pendelbus naar de luchthaven te maken. Het is belangrijk om de reistijd met de shuttlebus in jouw planning op te nemen, vooral als je een strak schema hebt. Bovendien is het verstandig om de beschikbaarheid te controleren en vooraf te reserveren om zeker te zijn van een parkeerplaats, vooral tijdens drukke reisperiodes.

  Valet Parkeren bij Schiphol is een handige parkeeroptie voor reizigers die hun auto rechtstreeks bij de terminal willen afgeven en deze bij terugkomst weer willen ophalen. Hier is hoe Valet Parkeren op Schiphol werkt:

  1. Reserveren: Je reserveert je Valet Parking service van tevoren online bij een Valet parkeeraanbieder..

  2. Aankomst op de luchthaven: Op de dag van je reis rij je rechtstreeks naar de vertrekhal van Schiphol. Je kunt de instructies van de parkeeraanbieder volgen om naar de ontmoetingsplaats te gaan, meestal aangegeven als "Valet Parking" of iets vergelijkbaars.

  3. Auto afgeven: Bij de ontmoetingsplaats geeft jij je autosleutels en auto af aan een medewerker van de Valet parkeeraanbieder. Zij zullen je auto veilig parkeren op een parkeerterrein in de buurt van de luchthaven.

  4. Reisbegin: Nadat je auto is afgegeven, kan je de terminal binnenlopen en aan je reis beginnen zonder de zorgen van het zoeken naar een parkeerplaats.

  5. Terugreis: Bij je terugkeer op Schiphol bel je de Valet parkeeraanbieder zodra je bent geland. Zij zullen je auto naar de afgesproken ontmoetingsplaats brengen, meestal dezelfde locatie waar je deze heeft afgegeven.

  6. Auto ophalen: Je haalt je auto op bij de ontmoetingsplaats, waar deze voor jou klaarstaat. Je krijgt je autosleutels terug en kunt direct naar huis rijden.

  Valet Parkeren is handig en tijdbesparend, omdat je geen tijd hoeft te besteden aan het zoeken naar een parkeerplaats op de luchthaven en geen extra pendelbussen hoeft te nemen. Het is echter meestal duurder dan andere parkeeropties op Schiphol, zoals lang parkeren of shuttle parkeren. Het is raadzaam om de prijzen en beschikbaarheid van verschillende valet parkeeraanbieders te vergelijken voordat je een reservering maakt.

  OOK POPULAIR

  Schiphol Aankomst

  Overzicht van alle aankomsttijden op Schiphol. Deze pagina geeft de actuele tijden van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Schiphol Airport landen.

  Schiphol Vertrek

  Bekijk de actuele vertrektijden van alle uitgaande vluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol. Mis geen vlucht met onze live informatie.

  Flight Radar

  Vluchten volgen boven Nederland met live tracking kaarten. Check informatie over de vluchtstatus, soorten vliegtuigen en vliegroutes.

  Our Top Partners