Parkeren Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, gelegen in provincie Noord-Brabant, is een bloeiende regionale luchthaven die steeds populairder wordt bij reizigers. Het biedt een uitgebreid netwerk van bestemmingen binnen Europa, waardoor het een belangrijk knooppunt is voor zowel zakelijke als recreatieve reizigers. De luchthaven is bekend om zijn efficiënte en moderne faciliteiten, evenals de uitstekende bereikbaarheid vanuit het stadscentrum van Eindhoven. Met tal van luchtvaartmaatschappijen die er opereren en uitgebreide voorzieningen voor reizigers, is Eindhoven Airport een aantrekkelijke keuze voor diegenen die comfortabel willen vliegen naar diverse Europese bestemmingen. Parkeren bij Eindhoven Airport biedt reizigers gemak en flexibiliteit. De luchthaven heeft verschillende parkeermogelijkheden, variërend van kort parkeren tot lang parkeren en valet service. Eindhoven Airport biedt beveiligde parkeerfaciliteiten en de mogelijkheid om online te reserveren.

parkeren vliegveld

Goedkoop parkeren

Goedkoop parkeren bij Eindhoven Airport is mogelijk dankzij verschillende parkeeropties zoals P8 Economy Parking. Het biedt betaalbare tarieven voor lang parkeren en een gratis shuttlebus naar de terminal voor extra gemak. Gebruik vergelijkingssite Schipholvertrek.nl om de tarieven van verschillende parkeeraanbieders te vergelijken.

Parkeeropties bij Eindhoven Airport

Het is belangrijk om vooraf jouw parkeeroptie te reserveren, vooral tijdens drukke reisperiodes, om zeker te zijn van beschikbaarheid en om eventuele kortingen te benutten. Elke optie heeft zijn eigen tarieven en voorzieningen, dus kies degene die het beste aansluit bij jouw behoeften en budget.

Parkeermogelijkheden

 • P1 - Gold Parking:

  Nieuwste garage direct tegenover de terminal. Tevens voorzien van Kiss & Ride waarbij de eerste 10 min gratis zijn. Je kunt je voertuig ook elektrisch opladen!

 • P3 - Silver Parking:

  Terminal is binnen 4 minuten te bereiken. Via de airport boulevard kom je bij de terminal. Parkeren bij P3 is een reservering noodzakelijk!

 • P4 - Bronze+ Parking:

  Alleen mogelijk voor lang parkeren i.c.m. een reservering. Voordelig en op loopafstand van de terminal. Overdekt parkeren mogelijk. Contactloos in- en uitrijden.

 • P5 - Bronze Parking:

  P5 is de goedkoopste optie, maar ook wel verder verwijderd van de terminal. Alleen toegankelijk met een online reservering. Daarnaast is de locatie niet overdekt.

 • Elektrisch Parkeren:

  Eindhoven Airport heeft parkeermogelijkheden voor elektrische auto's met oplaadpunten om reizigers met elektrische voertuigen te accommoderen. Bij P1 is jouw elektrische voertuig opgeladen tijdens je verblijf op Eindhoven Airport. Het is belangrijk om te weten dat het aantal laadpalen beperkt kan zijn en dat deze beschikbaarheid afhankelijk is van de vraag.

 • Indicatie parkeertarieven

 • P1 - Gold Parkeren tarieven:

  Voor kort parkeren bij P1 Gold parkeergarage betaal je per half uur €3 tot een maximum van 5 uur (€30). Daarna betaal je de gehele dagtarief.

 • P3 - Silver Parkeren tarieven:

  Dagtarief: €22 bij online reservering en anders €38,50! Contactloos in- en uitrijden d.m.v. kentekenherkenning. Reserveer ruim van te voren!

 • P4 - Bronze+ Parkeren tarieven:

  Dagtarief: €20 bij online reservering en anders €38,50! Contactloos in- en uitrijden d.m.v. kentekenherkenning. Ongeveer 6 min lopen naar de terminal.

 • P5 - Bronze Parkeren tarieven:

  Dagtarief: €17,55 bij online reservering en anders €38,50! Contactloos in- en uitrijden d.m.v. kentekenherkenning. Ongeveer 7-8 min lopen naar de terminal.

 • Elektrisch Parkeren tarieven:

  De tarieven voor elektrisch parkeren bij Eindhoven Airport kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen parkeerterrein, de duur van je verblijf en eventuele speciale aanbiedingen of kortingen. Het is belangrijk om de meest actuele tarieven en beschikbaarheid te controleren op de officiële website van Eindhoven Airport.

 • Korting Eindhoven Airport

  Op en rondom Eindhoven Airport zijn veel parkeerbedrijven die ook  exclusieve kortingen voor vaste klanten bieden. Hierdoor kun je dus extra besparen op parkeren Eindhoven Airport. Sommige bedrijven hebben ook speciale aanbiedingen via kortingssites. Bespaar, maar check ook altijd reviews van desbetreffende bedrijven!

  Bekijk hieronder de parkeerkaart van Eindhoven Airport.

  parkeerkaart eindhoven airport

  Welke parkeeraanbieders zijn er beschikbaar?

  Op Eindhoven Airport heb je een aantal bekende parkeeraanbieders. Naast de standaard parkeerplaatsen die door Eindhoven Airport zelf worden aangeboden, kun je ook kiezen om te parkeren net buiten de luchthaven. Deze kunnen vaak goedkoper zijn dan parkeren op de luchthaven zelf. Check altijd of ze wel een shuttle- of valetservice aanbieden om je naar de terminal te brengen. Wij zullen hieronder een selectie maken van de meest populaire parkeeraanbieders!

  Meest gestelde vragen

  Wij snappen dat een keuze voor parkeren moeilijk blijft. Wij proberen met onze uitgebreide aanbod jou wegwijs te maken. Daarnaast kunnen wij ook begrijpen dat je met bepaalde vragen blijft zitten. Lees nu de meest gestelde vragen en antwoorden op Schipholvertrek.nl

  Of je nu met het openbaar vervoer (OV) of met de auto naar Eindhoven Airport gaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke voorkeuren, budget en reisomstandigheden. Hier zijn enkele overwegingen:

  Met de auto:

  1. Gemak en Flexibiliteit: Als je veel bagage hebt of met meerdere mensen reist, kan het handiger zijn om met de auto te gaan. Je hebt volledige controle over je vertrektijd en route.

  2. Afstand: Als je ver van de luchthaven woont of als je zware bagage hebt, kan de auto de meest praktische optie zijn. Eindhoven Airport heeft parkeermogelijkheden voor lang en kort parkeren.

  3. Kosten: Houd rekening met de kosten van brandstof, tol (indien van toepassing) en parkeertarieven als je met de auto gaat. Parkeertarieven kunnen variëren, afhankelijk van het gekozen parkeerterrein.

  Met het openbaar vervoer:

  1. Kosten: Het openbaar vervoer kan een kosteneffectieve optie zijn, vooral als je reist zonder auto en parkeerkosten wilt vermijden. Controleer de tarieven en mogelijke kortingen voor OV-kaarten.

  2. Milieu: Als je om milieuredenen bezorgd bent, kan het openbaar vervoer een duurzamere keuze zijn, omdat het de CO2-uitstoot per passagier vermindert.

  3. Verkeer: Check Files en verkeersdrukte altijd voor je vertrekt. Als je met het OV reist, hoef je je geen zorgen te maken over rijden en parkeren.

  Eindhoven Airport is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het hangt dus voornamelijk af van je persoonlijke voorkeuren en omstandigheden. Het is verstandig om vooraf te plannen en de beschikbare opties en tarieven te onderzoeken om de beste keuze te maken voor je specifieke reis.

  Ja, bij Eindhoven Airport kun je zeker kort parkeren. Er zijn parkeerterreinen, zoals P1 met speciale Kiss & Ride sectie die specifiek bedoeld zijn voor kort parkeren, zodat je gemakkelijk kunt in- en uitstappen bij de terminal. P1 - Gold Parking bevindt zich direct tegenover de terminal en ideaal voor snelle toegang tot de luchthavenfaciliteiten. Het is handig als u iemand wilt ophalen of wegbrengen, of als u slechts voor een korte tijd op de luchthaven moet zijn. Houd er rekening mee dat de tarieven voor kort parkeren over het algemeen hoger zijn dan die voor lang parkeren, en dat er vaak een maximale parkeerduur is. Actuele tarieven en parkeerregels staan ook op de officiële website van Eindhoven Airport.

  Parkeren bij Eindhoven Airport biedt verschillende voordelen voor reizigers:

  1. Dichtbij de terminal: De parkeeropties bij Eindhoven Airport zijn goed gelegen en bieden gemakkelijke toegang tot de luchthaventerminal. Hierdoor hoeft u niet ver te lopen of te pendelen met een shuttlebus.

  2. Veiligheid: De parkeerterreinen bij Eindhoven Airport zijn doorgaans goed beveiligd, wat gemoedsrust biedt voor reizigers die hun voertuig achterlaten.

  3. Online reservering: Je kunt vooraf online reserveren, wat handig is om uw parkeerplaats te garanderen, vooral tijdens drukke reisperiodes. Dit voorkomt ook verspilling van tijd en stress bij aankomst.

  4. Diverse parkeeropties: Eindhoven Airport biedt verschillende parkeeropties, waaronder kort parkeren, lang parkeren en valet parking, zodat reizigers de optie kunnen kiezen die het beste bij hun behoeften en budget past.

  5. Tijd besparen: Met een goede parkeerlocatie kunt u tijd besparen bij aankomst en vertrek van de luchthaven, vooral als u haast of veel bagage heeft.

  6. Elektrisch laden: Voor elektrische voertuigen zijn er laadfaciliteiten beschikbaar op sommige parkeerterreinen, waardoor u uw voertuig kunt opladen tijdens uw reis.

  Het is echter belangrijk om op de hoogte te blijven van de tarieven en beschikbaarheid, aangezien deze kunnen variëren afhankelijk van het gekozen parkeerterrein en de duur van uw verblijf. Het is raadzaam om de actuele informatie op de officiële website van Eindhoven Airport te raadplegen voordat u gaat parkeren.

  Parkeren bij Eindhoven Airport kan handig zijn, maar het heeft ook enkele nadelen waarvan je op de hoogte moet zijn:

  1. Hoge kosten: Parkeren bij de luchthaven kan duur zijn, vooral als je voor langere periodes parkeert. De tarieven kunnen variëren afhankelijk van de parkeeroptie die je kiest (bijvoorbeeld kort parkeren, lang parkeren of valet parking).

  2. Beperkte beschikbaarheid: Vooral tijdens drukke reisperiodes kan het moeilijk zijn om een parkeerplek te vinden bij Eindhoven Airport. Het kan zijn dat je ver van de terminal moet parkeren en moet lopen naar de vertrekhal.

  3. Parkeerzones en afstanden: Afhankelijk van de parkeerplaats die je kiest, moet je mogelijk verder van de terminal parkeren. Dit kan leiden tot extra tijd en moeite om van en naar je auto te komen, vooral als je veel bagage hebt.

  4. Veiligheid: Hoewel luchthavenparkeerplaatsen meestal beveiligd zijn, is er altijd een risico op diefstal of beschadiging van voertuigen. Het is belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te houden en je auto op slot te doen.

  5. Wachttijden en vertragingen: Bij drukke aankomst- en vertrektijden kunnen er wachtrijen ontstaan bij de parkeerfaciliteiten, zowel bij het parkeren als bij het ophalen van je auto na je reis.

  6. Milieubelasting: Langdurig parkeren bij de luchthaven kan bijdragen aan de milieubelasting, vooral als je auto gedurende lange tijd ongebruikt blijft en stationair draait om de accu op te laden.

  Om deze nadelen te vermijden of te minimaliseren, kun je overwegen om alternatieven te onderzoeken, zoals het gebruik van openbaar vervoer, het boeken van een taxi of het vragen aan vrienden of familie om je naar de luchthaven te brengen. Ook kun je online parkeerreserveringen maken om te profiteren van eventuele kortingen en om zeker te zijn van een parkeerplek tijdens drukke periodes.

  Gratis parkeren in de directe buurt van Eindhoven Airport is meestal niet mogelijk. Luchthavens hanteren doorgaans strikte parkeerregels en -tarieven om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor reizigers en om de beveiliging van de luchthaven te handhaven. Parkeerplaatsen in de buurt van de luchthaven zijn over het algemeen commercieel beheerd, wat betekent dat je voor het parkeren moet betalen.

  Als je op zoek bent naar gratis parkeeropties in de buurt van Eindhoven Airport, kun je overwegen om op enige afstand van de luchthaven te parkeren en vervolgens gebruik te maken van openbaar vervoer of een pendeldienst om naar de luchthaven te reizen. Zorg er echter voor dat je de lokale parkeerregels en -beperkingen kent om boetes en problemen te voorkomen.

  Houd er rekening mee dat gratis parkeergelegenheid in de buurt van luchthavens zeldzaam is vanwege de vraag naar parkeerplaatsen en de kosten van het beheer en onderhoud van deze faciliteiten. Het is verstandig om de officiële website van Eindhoven Airport te raadplegen of contact op te nemen met de luchthaven voor actuele informatie over parkeermogelijkheden en tarieven, aangezien deze kunnen veranderen naarmate de omstandigheden evolueren.

  Lang parkeren op Eindhoven Airport is bedoeld voor reizigers die hun voertuig gedurende een langere periode op de luchthaven willen achterlaten, zoals voor een vakantie of zakenreis. Hier zijn enkele kenmerken van lang parkeren op Eindhoven Airport:

  1. Langere tijdsduur: Lang parkeren is geschikt voor reizigers die hun voertuig enkele dagen tot enkele weken op de luchthaven willen laten staan. Dit kan handig zijn voor reizen van langere duur.

  2. Tarieven: De tarieven voor lang parkeren zijn meestal gunstiger dan die voor kort parkeren, omdat je je voertuig voor langere tijd parkeert. Je betaalt doorgaans een vast tarief per dag of week.

  3. Parkeerfaciliteiten: Eindhoven Airport biedt speciale parkeerterreinen en parkeergarages voor lang parkeren. Deze faciliteiten zijn vaak goed beveiligd en voorzien van beveiligingsmaatregelen zoals cameratoezicht.

  4. Shuttlebus: Als je op een langparkeerterrein parkeert, moet je mogelijk gebruikmaken van een gratis shuttlebus om van de parkeerplaats naar de terminal te komen. Deze shuttlediensten rijden regelmatig en zijn bedoeld om het reizen tussen het parkeerterrein en de luchthaven gemakkelijker te maken.

  5. Reserveringen: Het is raadzaam om vooraf een parkeerplaats te reserveren als je van plan bent om lang te parkeren, vooral tijdens drukke reisperiodes. Dit garandeert je een parkeerplaats en kan soms extra korting opleveren.

  Je kunt lang parkeren bij Eindhoven Airport in de speciaal daarvoor bestemde parkeerfaciliteiten, zoals P3 Lang Parkeren of P4 Valet Parking. Deze parkeerterreinen zijn gemakkelijk bereikbaar en bieden een goede balans tussen kosten en gemak voor reizigers die hun voertuigen voor langere tijd willen achterlaten. Het is echter altijd een goed idee om de actuele tarieven en beschikbaarheid te controleren op de officiële website van Eindhoven Airport of contact op te nemen met de luchthaven voor specifieke informatie.

  Ja, Eindhoven Airport biedt shuttlebusdiensten om reizigers van en naar de parkeerfaciliteiten en de terminal te vervoeren. Deze shuttlebussen zijn bedoeld om het gemakkelijker te maken voor reizigers die hun voertuigen op de parkeerterreinen van de luchthaven hebben geparkeerd. Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot het gebruik van de shuttlebus op Eindhoven Airport:

  1. Regelmatige service: De shuttlebussen rijden regelmatig tussen de parkeerfaciliteiten en de terminal van Eindhoven Airport. De frequentie kan variëren afhankelijk van de parkeerlocatie en het tijdstip van de dag, maar over het algemeen zijn ze goed gepland om reizigers snel en efficiënt te vervoeren.

  2. Gratis service: De shuttlebusdiensten op Eindhoven Airport zijn doorgaans gratis voor reizigers die gebruikmaken van de parkeerfaciliteiten van de luchthaven. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te betalen voor het gebruik van de shuttlebus.

  3. Toegankelijkheid: De shuttlebussen zijn meestal rolstoeltoegankelijk, waardoor ze geschikt zijn voor reizigers met beperkte mobiliteit.

  4. Route en stops: De shuttlebussen volgen vaste routes en hebben specifieke stops op de parkeerterreinen en bij de terminal. Zorg ervoor dat je op de juiste halte wacht om naar de gewenste bestemming te worden gebracht.

  5. Tijdschema's: Het is een goed idee om het tijdschema van de shuttlebussen te raadplegen, vooral als je je vlucht moet halen. Zo kun je ervoor zorgen dat je voldoende tijd hebt om van de parkeerplaats naar de terminal te reizen.

  Over het algemeen is de shuttlebusdienst op Eindhoven Airport een handige en efficiënte manier om van en naar de parkeerfaciliteiten te reizen, en het is een van de services die de luchthaven aanbiedt om het parkeren en reizen voor passagiers zo probleemloos mogelijk te maken.

  Ja, valet parking is mogelijk op Eindhoven Airport. Valet parking is een handige service waarbij je jouw auto direct bij de luchthaventerminal kunt afgeven aan een medewerker van de parkeerdienst, waarna zij de auto voor jou parkeren. Bij je terugkeer staat je auto weer op je te wachten bij de terminal. Dit bespaart je de tijd en moeite van het zelf parkeren en naar de terminal lopen.

  Hier zijn enkele belangrijke punten met betrekking tot valet parking op Eindhoven Airport:

  1. Reservering: Vaak is het nodig om vooraf een valet parking service te reserveren, zodat de parkeerdienst op de hoogte is van je komst en beschikbaarheid kan garanderen.

  2. Locatie: De exacte locatie voor valet parking kan variëren afhankelijk van de aanbieder van de service. Meestal is er een speciale zone bij de terminal waar je jouw auto kunt afgeven en ophalen.

  3. Kosten: Valet parking is meestal duurder dan zelf parkeren op langparkeerterreinen, dus zorg ervoor dat je de tarieven controleert voordat je voor deze service kiest.

  4. Gemak: Valet parking biedt het hoogste niveau van gemak, omdat je jouw auto direct bij de terminal kunt afgeven en ophalen. Dit kan vooral handig zijn als je haast hebt of veel bagage hebt.

  5. Betrouwbaarheid: Kies voor een gerenommeerde aanbieder van valet parking om ervoor te zorgen dat je voertuig veilig wordt geparkeerd en zorgvuldig wordt behandeld.

  Als je geïnteresseerd bent in valet parking op Eindhoven Airport, kun je de officiële website van de luchthaven raadplegen of contact opnemen met de luchthaven voor meer informatie en om te zien welke aanbieders van valet parking beschikbaar zijn op dat moment. Valet parking is een handige optie voor reizigers die op zoek zijn naar extra gemak bij het parkeren.

  OOK POPULAIR

  Schiphol Aankomst

  Overzicht van alle aankomsttijden op Schiphol. Deze pagina geeft de actuele tijden van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Schiphol Airport landen.

  Schiphol Vertrek

  Bekijk de actuele vertrektijden van alle uitgaande vluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol. Mis geen vlucht met onze live informatie.

  Flight Radar

  Vluchten volgen boven Nederland met live tracking kaarten. Check informatie over de vluchtstatus, soorten vliegtuigen en vliegroutes.

  Our Top Partners