Parkeren Rotterdam Airport

Rotterdam Airport, ook bekend als Rotterdam The Hague Airport, is een belangrijke luchthaven in Nederland. Gelegen op slechts enkele kilometers van het bruisende Rotterdam, biedt deze regionale luchthaven een handige toegangspoort tot de regio Zuid-Holland en de omliggende gebieden. Parkeren bij Rotterdam Airport was nog nooit zo eenvoudig. Ruime en goed beveiligde parkeerfaciliteiten bieden de perfecte oplossing voor reizigers die hun voertuig veilig willen achterlaten tijdens hun reis. Reserveer makkelijk online voor extra gemak en gemoedsrust. 

parkeren vliegveld

Parkeeropties bij Rotterdam Airport

Het is belangrijk om vooraf uw parkeeroptie te reserveren, vooral tijdens drukke reisperiodes, om zeker te zijn van beschikbaarheid en om eventuele kortingen te benutten. Elke optie heeft zijn eigen tarieven en voorzieningen, dus kies degene die het beste aansluit bij uw behoeften en budget.

Parkeermogelijkheden

 • P1 - Business Parking:

  P1 is bedoeld voor zakelijke reizigers en ligt dichtbij de terminal. Het biedt snelle toegang tot de luchthaven voor zakelijke doeleinden.

 • P2 - Comfort Parking:

  Deze parkeerfaciliteit biedt extra gemak en comfort aan reizigers. Het kan een goede keuze zijn als je op zoek bent naar een stressvrije parkeeroptie bij Rotterdam Airport.

 • P3 & P4 - Lang Parkeren:

  Deze parkeerterreinen zijn speciaal ontworpen voor lang parkeren. Voor reizigers die voor langere tijd weggaan en hun voertuig veilig willen achterlaten op de luchthaven.

 • P5 - Basic Parking:

  P5 is een voordeligste optie voor lang parkeren en biedt een gratis pendeldienst naar de terminal. Het is geschikt voor reizigers die kosten willen besparen.

 • Valet Parking:

  VIP Parking is een luxe optie met valet parking. Je kunt je voertuig direct bij de terminal afleveren en bij je terugkeer wordt het weer bij de terminal afgeleverd.

 • Elektrisch Parkeren:

  U kunt elektrisch parkeren bij Rotterdam "The Hague" Airport. De luchthaven heeft laadfaciliteiten voor elektrische voertuigen om reizigers in staat te stellen hun elektrische auto's op te laden terwijl ze geparkeerd staan. Deze laadpunten zijn beschikbaar op bepaalde parkeerterreinen om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke vervoersopties. Het is raadzaam om vooraf te reserveren als u van plan bent om een elektrische auto te parkeren en op te laden op de luchthaven, omdat de beschikbaarheid van laadpunten mogelijk beperkt kan zijn.

 • The Hague Airport

  Veel parkeeraanbieders op en rondom "The Hague" Airport zorgen natuurlijk voor concurrentie! Daarom bieden een aantal parkeerbedrijven exclusieve kortingen voor vaste klanten. Hierdoor kun je dus extra besparen op parkeren Rotterdam Airport. Sommige bedrijven hebben ook speciale acties via kortingssites. Onze tip, check altijd reviews van desbetreffende bedrijven!

  Bekijk hieronder de parkeerkaart van Rotterdam The Hague Airport.

  parkeren rotterdam airport

  Welke parkeeraanbieders zijn er beschikbaar?

  Bij en rondom luchthaven van Rotterdam Airport heb je een aantal aanbieders. Naast de bekende parkeerplaatsen die door "The Hague" zelf worden aangeboden, kan je parkeren bij privéparkeeraanbieders net buiten de luchthaven. Deze kunnen vaak goedkoper zijn dan parkeren op de luchthaven zelf. Zorg er wel voor dat ze een shuttle- of valetservice aanbieden om u naar de terminal te brengen. Wij zullen hieronder een selectie maken van de meest populaire parkeeraanbieders!

  Meest gestelde vragen

  Wij snappen dat een keuze voor parkeren moeilijk blijft. Wij proberen met onze uitgebreide aanbod u wegwijs te maken. Daarnaast kunnen wij ook begrijpen dat u met bepaalde vragen blijft zitten. Lees nu de meest gestelde vragen en antwoorden op Schipholvertrek.nl

  airport rotterdam schipholvertrek.nl

  Of je nu met het openbaar vervoer (OV) of met de auto naar Rotterdam Airport gaat, hangt af van verschillende factoren, waaronder je persoonlijke voorkeur, reisschema en beschikbaarheid van vervoersopties. Hier zijn enkele overwegingen:

  Met het openbaar vervoer (OV):

  1. Gemak: Reizen met het OV kan handig zijn als je in de buurt van een trein- of busstation woont en als er directe OV-verbindingen beschikbaar zijn naar luchthaven van Rotterdam.

  2. Kosten: OV kan over het algemeen voordeliger zijn dan parkeren op de luchthaven, vooral als je voor langere tijd reist.

  3. Milieuvriendelijkheid: OV is meestal milieuvriendelijker dan rijden, omdat het de CO2-uitstoot per passagier vermindert.

  Met de auto:

  1. Flexibiliteit: Als je veel bagage hebt of op afgelegen locaties moet zijn, kan het handiger zijn om met de auto te reizen.

  2. Snelheid: Met de auto heb je meer controle over je vertrektijd en kunt je eventuele files vermijden, wat vooral handig kan zijn als je een strak reisschema hebt.

  3. Beschikbaarheid: Zorg ervoor dat je vooraf parkeergelegenheid reserveert als je met de auto naar Rotterdam Airport gaat, omdat het op sommige momenten druk kan zijn.

  Kortom, de keuze tussen OV en de auto hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Het kan ook nuttig zijn om de kosten, beschikbaarheid en reistijd van beide opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

  "The Hague" Airport biedt verschillende parkeermogelijkheden om aan de behoeften van reizigers te voldoen. Hier zijn enkele van de parkeeropties bij Rotterdam Airport:

  1. P1 - Terminal Parking: Dit is de meest gunstig gelegen parkeeroptie, direct tegenover de terminal. Het is ideaal voor korte verblijven of als je snel toegang tot de luchthaven wilt hebben.

  2. P3 - Holiday Parking: Dit is een optie voor lang parkeren, geschikt voor reizigers die langer dan een paar dagen weggaan. P3 biedt een gratis pendeldienst naar de terminal en heeft beveiligde parkeerfaciliteiten.

  3. P4 - Business Parking: Als je op zakenreis bent, biedt P4 parkeerplaatsen dichtbij de terminal. Het is ontworpen voor het gemak van zakelijke reizigers.

  4. P6 - Park & Fly: P6 is een voordelige optie voor lang parkeren met gratis pendeldienst naar de terminal. Het is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar kostenbesparing.

  5. P10 - VIP Parking: Voor de ultieme luxe en gemak is er P10 VIP Parking, met exclusieve services zoals valet parking en directe toegang tot de terminal.

  Het is raadzaam om vooraf online te reserveren om je parkeerplaats te garanderen, vooral tijdens drukke periodes. De beschikbaarheid en tarieven kunnen variëren afhankelijk van de gekozen parkeeroptie en de duur van je verblijf. Zorg ervoor dat je de actuele informatie op de officiële website van Rotterdam Airport raadpleegt voor de meest recente details over parkeermogelijkheden en tarieven.

  Parkeren bij Rotterdam Airport heeft verschillende voordelen die het tot een aantrekkelijke optie maken voor reizigers:

  1. Dichtbij de terminal: De parkeerfaciliteiten van Rotterdam Airport liggen op korte afstand van de terminal, wat betekent dat je snel en gemakkelijk toegang hebt tot de vertrek- en aankomsthallen.

  2. Beveiliging: De parkeerterreinen van Rotterdam Airport zijn over het algemeen goed beveiligd, met bewaking, verlichting en veiligheidsmaatregelen om de veiligheid van voertuigen te waarborgen.

  3. Keuze in parkeeropties: Rotterdam Airport biedt diverse parkeeropties om aan verschillende behoeften te voldoen, van kort parkeren tot lang parkeren en zelfs VIP- en valet-opties.

  4. Reserveringsmogelijkheden: Je kunt online je parkeerplaats reserveren, waardoor je de beschikbaarheid kunt garanderen en soms zelfs geld kunt besparen door vooraf te boeken.

  5. Shuttleservice: Voor langparkeerders biedt de luchthaven gratis pendeldiensten van de parkeerterreinen naar de terminal, waardoor je geen lange afstanden hoeft te lopen met bagage.

  6. Gemak voor zakelijke reizigers: Rotterdam Airport heeft speciale parkeeropties voor zakelijke reizigers, zoals P4 Business Parking, die handig zijn voor snelle toegang tot de terminal.

  7. Betrouwbaarheid: Als regionale luchthaven is Rotterdam Airport vaak minder druk en minder vatbaar voor vertragingen en lange wachtrijen dan grotere luchthavens in de regio.

  8. Milieuvriendelijke opties: Rotterdam Airport promoot duurzaamheid en biedt parkeermogelijkheden voor elektrische voertuigen.

  Het is belangrijk op te merken dat de voordelen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke parkeeroptie die je kiest en de duur van je verblijf. Het is raadzaam om de officiële website van Rotterdam Airport te raadplegen voor de meest recente informatie en tarieven met betrekking tot parkeren.

  Hoewel parkeren bij Rotterdam Airport veel voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waar reizigers rekening mee moeten houden:

  1. Kosten: Parkeren op de luchthaven kan relatief duur zijn, vooral als je voor langere tijd parkeert. De tarieven kunnen variëren afhankelijk van de gekozen parkeeroptie en de duur van je verblijf.

  2. Beschikbaarheid: Tijdens drukke reisperiodes, zoals vakantieseizoenen, kunnen de parkeerplaatsen snel vol raken. Het is raadzaam om vooraf online te reserveren om je plek te garanderen.

  3. Afstand tot de terminal: Hoewel de parkeerterreinen van Rotterdam Airport over het algemeen dichtbij de terminal liggen, kan het nog steeds een wandeling zijn, vooral als je veel bagage hebt. Sommige reizigers geven de voorkeur aan valet-parkeren of kort parkeren voor directe toegang.

  4. Milieu-impact: Als je om milieuredenen bezorgd bent, kan het rijden naar de luchthaven met een auto met een verbrandingsmotor een hogere ecologische voetafdruk hebben dan reizen met het openbaar vervoer.

  5. Verkeersdrukte: Het verkeer rond de luchthaven kan op bepaalde momenten van de dag druk zijn, wat extra reistijd kan veroorzaken.

  6. Parkeerrestricties: Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele parkeerrestricties en maximale parkeerduur op de gekozen parkeerplaats om onvoorziene problemen of boetes te voorkomen.

  Ondanks deze mogelijke nadelen kiezen veel reizigers er nog steeds voor om te parkeren bij Rotterdam Airport vanwege het gemak en de flexibiliteit die het biedt. Het is verstandig om de parkeermogelijkheden en tarieven vooraf te onderzoeken en je keuze te baseren op je specifieke behoeften en budget.

  Kort parkeren bij een luchthaven verwijst naar het tijdelijk parkeren van je voertuig gedurende een korte periode, meestal bedoeld voor het brengen of ophalen van passagiers, het afleveren van bagage, of andere activiteiten die slechts een korte tijd in beslag nemen. Kort parkeren is meestal duurder dan lang parkeren en is vaak gelegen dichtbij de terminal, waardoor het gemakkelijk en snel toegang biedt tot de luchthavenfaciliteiten.

  Bij Rotterdam Airport kun je kort parkeren op de zogenaamde "P1 - Terminal Parking". Dit parkeerterrein is direct tegenover de terminal gelegen en is ontworpen voor reizigers die snel in en uit de luchthaven willen stappen. Het is ideaal voor het brengen en ophalen van passagiers of voor korte bezoeken aan de luchthaven.

  Houd er rekening mee dat de tarieven voor kort parkeren over het algemeen hoger zijn dan die voor lang parkeren, en dat er vaak een maximale parkeerduur is. Het is verstandig om vooraf de actuele tarieven en parkeerregels op de officiële website van Rotterdam Airport te raadplegen voordat je gaat parkeren.

  Lang parkeren bij een luchthaven verwijst naar het parkeren van je voertuig voor een langere periode, meestal bedoeld voor reizigers die voor meerdere dagen of weken op reis gaan. Dit is handig als je een vakantie of zakenreis plant en je voertuig gedurende die tijd op een veilige plek wilt achterlaten. Lang parkeren is over het algemeen goedkoper dan kort parkeren en is vaak gelegen op parkeerterreinen op enige afstand van de terminal, maar met gratis pendeldiensten naar de terminal voor het gemak van de reizigers.

  Bij Rotterdam Airport kun je lang parkeren op verschillende parkeerterreinen, waaronder:

  1. P3 - Holiday Parking: Dit is een speciaal ontworpen parkeerterrein voor lang parkeren. Het ligt iets verder van de terminal, maar er is een gratis pendeldienst beschikbaar om je snel naar de terminal te brengen. P3 is ideaal voor reizigers die voor langere tijd weggaan.

  2. P6 - Park & Fly: P6 is een voordelige optie voor lang parkeren met een gratis pendeldienst naar de terminal. Het is geschikt voor reizigers die kosten willen besparen tijdens hun verblijf op de luchthaven.

  Het is belangrijk om vooraf online te reserveren om je parkeerplaats te garanderen, vooral tijdens drukke reisperiodes. De tarieven voor lang parkeren variëren afhankelijk van de gekozen parkeeroptie en de duur van je verblijf. Zorg ervoor dat je de actuele informatie en tarieven op de officiële website van Rotterdam Airport raadpleegt voordat je gaat parkeren.

  Shuttle parking is een parkeeroptie waarbij je je voertuig parkeert op een parkeerterrein buiten de luchthaven en vervolgens gebruikmaakt van een gratis shuttlebusdienst om van het parkeerterrein naar de luchthaventerminal te reizen. Deze parkeeroptie is doorgaans geschikt voor lang parkeren en biedt een kosteneffectieve oplossing voor reizigers die hun voertuig gedurende een langere periode op de luchthaven moeten achterlaten.

  Bij Rotterdam Airport is shuttle parking beschikbaar op P3 - Holiday Parking en P6 - Park & Fly. Hier is hoe het werkt:

  1. P3 - Holiday Parking: Dit parkeerterrein is ontworpen voor lang parkeren. Je parkeert je voertuig op P3 en maakt vervolgens gebruik van de gratis pendeldienst die je naar de luchthaventerminal brengt. Het is een handige optie voor reizigers die voor langere tijd op reis gaan.

  2. P6 - Park & Fly: P6 is ook geschikt voor lang parkeren en biedt een gratis shuttlebusdienst naar de terminal. Het is een voordelige optie voor reizigers die kosten willen besparen tijdens hun verblijf op de luchthaven.

  Het gebruik van shuttle parking kan handig zijn omdat het je in staat stelt om je voertuig op een veilige locatie achter te laten, terwijl je toch gemakkelijk toegang hebt tot de luchthavenfaciliteiten. Zorg ervoor dat je vooraf online reserveert om je parkeerplaats te garanderen, vooral tijdens drukke reisperiodes. De tarieven en beschikbaarheid kunnen variëren, dus controleer de meest recente informatie op de officiële website van Rotterdam Airport voordat je gaat parkeren.

  Valet parking is een luxe parkeerservice waarbij je je voertuig direct bij de terminal van de luchthaven kunt afleveren aan een professionele parkeermedewerker. Deze medewerker zal vervolgens je voertuig voor je parkeren op een beveiligde parkeerlocatie. Bij je terugkeer wordt het voertuig weer naar de terminal gebracht, zodat je direct na het verlaten van de luchthaven kunt instappen en vertrekken. Valet parking is een handige en tijdbesparende optie voor reizigers die op zoek zijn naar ultiem gemak.

  Bij Rotterdam Airport wordt valet parking aangeboden onder de naam "P10 - VIP Parking." Hiermee kun je je voertuig direct bij de terminal afleveren aan een valetmedewerker, die vervolgens voor je voertuig zorgt tijdens je reis. Bij je terugkeer wordt je voertuig weer bij de terminal afgeleverd, zodat je snel kunt vertrekken.

  Hoewel valet parking een handige optie is, is het over het algemeen duurder dan andere parkeermogelijkheden op de luchthaven. Het is vooral geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar gemak en bereid zijn om extra te betalen voor deze service.

  Zorg ervoor dat je vooraf reserveert als je van de valet parking-service gebruik wilt maken, omdat deze service op veel luchthavens erg populair is en beschikbaarheid kan beperkt zijn. Controleer ook de tarieven en voorwaarden op de officiële website van Rotterdam Airport voordat je gebruikmaakt van valet parking.

  OOK POPULAIR

  Schiphol Aankomst

  Overzicht van alle aankomsttijden op Schiphol. Deze pagina geeft de actuele tijden van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Schiphol Airport landen.

  Schiphol Vertrek

  Bekijk de actuele vertrektijden van alle uitgaande vluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol. Mis geen vlucht met onze live informatie.

  Flight Radar

  Vluchten volgen boven Nederland met live tracking kaarten. Check informatie over de vluchtstatus, soorten vliegtuigen en vliegroutes.

  Our Top Partners