Wat is eSim?

eSim is een afkorting van 'embedded sim' en is eigenlijk een digitale simkaart. Zo'n digitale sim doet in feite hetzelfde als gewone fysieke simkaart, alleen is het via software gekoppeld met je telefoon. Het bevat alle gegevens die je apparaat nodig heeft om verbinding te maken met een netwerk. Met digitale simkaart kunnen dus gebruikers abonnementen activeren zonder fysiek een simkaart te hoeven plaatsen. Dit biedt flexibiliteit doordat je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende netwerkaanbieders of abonnementen zonder een nieuwe fysieke kaart te hoeven aanschaffen. Met eSIM is het zelfs mogelijk om 2 nummers, bijv. privé en zakelijk, te gebruiken op je telefoon.

e-Sim voor vakantie

Ga je binnenkort op vakantie, dan kan je bij Airalo pakket op maat nemen. Met eSIM van Airalo kun je eenvoudig een digitaal gegevenspakket uit meer dan 200 landen/regio's downloaden en installeren. Overal ter wereld, waar je ook landt, ben je gelijk verbonden!

Direct naar de Airalo aanbieder?

Compatible Smartphones, Smartwatches & Tablets

Het is bijna niet weg te denken, maar nieuwe generaties smartphones, smartwatches & tablets zullen voorzien zijn van eSim software. Zie onderstaande lijst met merken en modellen die digitale simkaarten ondersteunen. (update tot medio 2023)

Ondersteunt jouw toestel eSim? Check zelf!

 1. Kies  *#06#  en druk op de belknop
 2. Als je toestel geschikt is voor eSIM, moet je het identificatienummer (EID / ICCID) van je apparaat kunnen zien
esim compatible check

Welke Nederlandse providers ondersteunen eSim?

Houd er rekening mee dat de digitale sim ondersteuning kan variëren afhankelijk van het type abonnement, het specifieke apparaat en eventuele veranderingen in de dienstverlening van de providers. Mocht je vragen hebben, dan is het altijd een goed idee om de websites van onderstaande providers te raadplegen.

Unlimited abonnement is maandelijks aan te passen. Ook als je minder data nodig hebt. KPN Unlimited op het snelste 5G-netwerk van Nederland

kpn esim
KPN Unlimited v.a. €25 p/m

Vanaf €6,- per maand bij Simyo. Bellen en internetten op het netwerk van KPN. Al 30x de beste mobiele provider volgens Consumentenbond!

simyo esim
Simyo 10GB + 200 min/sms €10

De voordeligste T-Mobile abonnementen met of zonder nieuwe telefoon! Standaard 5G bij elk nieuw T-Mobile abonnement!

odido esim
T-Mobile GOGOGO deals

Kies voor snelheid en stabiliteit van Vodafone en bestel nu je eSim. 24/7 Support. Supersnel 5G internet. Kies uit prepaid, sim only of met telefoon.

vodafone esim
Vodafone Kies voor Red Unlimited!

Meest gestelde vragen

Digitale simkaart is een nieuwe revolutie in de telecomwereld. Lees nu de meest gestelde vragen en antwoorden op Schipholvertrek.nl

Om te controleren of jouw toestel digitale simkaart ondersteunt, kun je de volgende stappen volgen:

 1. Handleiding: Raadpleeg de handleiding van je apparaat. Hierin staat meestal vermeld of het apparaat eSIM functionaliteit heeft.

 2. Instellingen: Ga naar de instellingen van je apparaat en zoek naar het gedeelte voor mobiele netwerken of connectiviteit. Hier zou je informatie moeten vinden over SIM kaarten en mobiele netwerken. Als er een optie is voor het toevoegen van een mobiel abonnement via eSIM, betekent dit dat je apparaat digitale sim ondersteunt.

 3. Online Zoeken: Zoek online naar de specificaties van je apparaat. Fabrikanten vermelden vaak de ondersteunde technologieën en specificaties op hun officiële websites.

 4. Contacteer Fabrikant: Als je twijfels hebt, kun je rechtstreeks contact opnemen met de klantenservice of ondersteuning van de fabrikant van je apparaat. Ze kunnen je vertellen of jouw specifieke model eSIM ondersteunt.

 5. Mobiele Aanbieder: Neem contact op met je mobiele aanbieder. Ze kunnen je vertellen of je huidige abonnement via digitale sim kan worden geactiveerd en welke stappen je moet volgen.

 6. Mobiele App: Sommige fabrikanten hebben mobiele apps waarmee je je apparaat kunt beheren. In deze apps kun je vaak informatie vinden over je huidige SIM instellingen en of eSIM beschikbaar is.

Houd er rekening mee dat digitale simkaart ondersteuning kan variëren afhankelijk van de regio, het model en de mobiele aanbieder. Het is altijd het beste om officiële bronnen te raadplegen een/of contact op te nemen met de fabrikant of mobiele aanbieder voor nauwkeurige informatie.

Je kunt je eSIM installeren zodra je apparaat en mobiele aanbieder digitale  functionaliteit ondersteunen. Hier zijn enkele algemene situaties wanneer je je eSIM kunt installeren:

 1. Nieuw Apparaat: Als je een nieuw apparaat koopt dat eSIM ondersteunt, kun je tijdens het initiële instellingsproces je digitale sim configureren en een abonnement activeren.

 2. Nieuw Abonnement: Als je een nieuw mobiel abonnement wilt activeren bij een aanbieder die digitale simkaart ondersteunt, kun je ervoor kiezen om je eSIM te gebruiken in plaats van een fysieke SIM kaart.

 3. Huidig Abonnement: Sommige mobiele aanbieders staan klanten toe om hun bestaande fysieke SIM kaart om te zetten naar een eSIM. Dit kan handig zijn als je bij dezelfde aanbieder wilt blijven.

 4. Reizen: Als je naar een ander land reist, kun je alvast een digitale sim abonnement bestellen om roamingkosten te vermijden. Dit kan vooral handig zijn als je regelmatig reist.

 5. Tijdelijke Nummers: Als je bijvoorbeeld een tijdelijk telefoonnummer nodig hebt voor specifieke doeleinden, zoals online aankopen of verificatiecodes, kun je een sim profiel aanmaken.

 6. Wisselen van Aanbieder: Als je van mobiele aanbieder wilt wisselen, kun je je huidige abonnement opzeggen en een nieuw eSIM abonnement bij een andere aanbieder activeren.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle apparaten en mobiele aanbieders digitale sim ondersteunen, en de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van je regio. Raadpleeg de handleiding van je apparaat, neem contact op met je mobiele aanbieder of bezoek hun website voor specifieke instructies en ondersteuningsinformatie met betrekking tot SIM installatie.

eSIM biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele fysieke SIM-kaarten:

 1. Gemak: Met eSIM hoef je geen fysieke SIM-kaart te plaatsen of te wisselen. Je kunt eenvoudig van mobiele aanbieder wisselen of een nieuw abonnement activeren zonder een nieuwe fysieke kaart te hoeven krijgen.

 2. Meerdere Profielen: eSIM stelt je in staat om meerdere mobiele profielen op één apparaat te hebben. Dit is handig voor reizigers, omdat ze lokaal mobiel data-abonnementen kunnen toevoegen zonder fysieke kaarten te moeten kopen.

 3. Ruimtebesparing: Omdat eSIM een ingebedde chip is, bespaart het ruimte in apparaten. Dit is vooral nuttig voor kleinere apparaten zoals smartwatches.

 4. Verloren of Gestolen Toestellen: Bij verlies of diefstal van je apparaat, hoef je je geen zorgen te maken over het fysiek verwijderen van de SIM-kaart. Je kunt eenvoudig op afstand de verbinding met je eSIM verbreken.

 5. Milieuvriendelijk: Omdat er geen fysieke kaarten zijn, wordt er minder plastic en ander materiaal gebruikt. Dit draagt bij aan verminderde milieu-impact.

 6. Directe Activering: Met eSIM kunnen abonnementen direct vanuit de instellingen van je apparaat worden geactiveerd. Dit maakt het proces sneller en vereist geen bezoek aan een winkel.

 7. Gemakkelijk Schakelen: Als je bijvoorbeeld tijdelijk een ander mobiel nummer nodig hebt, kun je eenvoudig een nieuw eSIM-profiel activeren zonder je hoofdnummer te wijzigen.

 8. Toekomstbestendigheid: eSIM-technologie zal waarschijnlijk in steeds meer apparaten en regio's worden geïmplementeerd. Hierdoor ben je beter voorbereid op toekomstige ontwikkelingen in de mobiele communicatie.

Het is echter belangrijk op te merken dat eSIM nog niet overal op grote schaal wordt ondersteund en dat de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van je locatie en mobiele aanbieders.

Ondanks de vele voordelen van eSIM zijn er ook enkele nadelen en beperkingen waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Beperkte Ondersteuning: Hoewel eSIM steeds populairder wordt, wordt het nog steeds niet overal breed ondersteund. Niet alle mobiele aanbieders en apparaten bieden eSIM functionaliteit aan, wat de beschikbaarheid kan beperken.

 2. Omslachtig Proces: In sommige gevallen kan het activeren van een eSIM abonnement complexer zijn dan het plaatsen van een fysieke SIM kaart. Dit kan enigszins ontmoedigend zijn voor minder technisch onderlegde gebruikers.

 3. Mogelijke Compatibiliteitsproblemen: Niet alle apparaten kunnen met alle mobiele aanbieders werken, zelfs als ze eSIM ondersteunen. Er kunnen compatibiliteitsproblemen zijn, vooral bij het gebruik van eSIM met buitenlandse aanbieders.

 4. Overdracht van eSIM: Het overzetten van een eSIM naar een ander apparaat kan soms ingewikkeld zijn, vooral als de oude eSIM niet correct wordt gedeactiveerd.

 5. Geen Fysieke Backup: Met een fysieke SIM kaart heb je een tastbare backup als er problemen zijn met je apparaat of verbinding. Met eSIM moet je vertrouwen op digitale back-ups.

 6. Verlies van Toegang bij Verloren Apparaat: Als je apparaat verloren gaat of wordt gestolen, kun je op afstand je eSIM uitschakelen om ongeautoriseerd gebruik te voorkomen. Maar dit betekent ook dat je je telefoonnummer en toegang tot het netwerk verliest totdat je een nieuw apparaat hebt.

 7. Beperkte Bewustwording: Veel mensen zijn nog niet bekend met eSIM en hoe het werkt. Dit kan leiden tot verwarring bij het vinden en activeren van eSIM opties.

 8. Afwezigheid van Fysieke Identificatie: Traditionele SIM kaarten kunnen worden gebruikt als identificatiemiddel in sommige situaties. eSIM mist deze fysieke identificatiemogelijkheid.

Hoewel eSIM veel voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met deze mogelijke nadelen en je specifieke behoeften en omstandigheden af te wegen bij het beslissen of eSIM geschikt is voor jou.

OOK POPULAIR

Schiphol Aankomst

Overzicht van alle aankomsttijden op Schiphol. Deze pagina geeft de actuele tijden van hoe laat bepaalde vliegtuigen op Schiphol Airport landen.

Schiphol Vertrek

Bekijk de actuele vertrektijden van alle uitgaande vluchten van de luchthaven Amsterdam Schiphol. Mis geen vlucht met onze live informatie.

Flight Radar

Vluchten volgen boven Nederland met live tracking kaarten. Check informatie over de vluchtstatus, soorten vliegtuigen en vliegroutes.

Our Top Partners