10 Tips om op het vliegveld te slapen!

  1. Kies een Stille Plek: Zoek een rustige plek waar anderen al slapen om geluidsoverlast te minimaliseren. Zoek bij voorkeur een plek met gematigde temperatuur om uitdroging te voorkomen.

  2. Nekkussen: Voor beter comfort bij het slapen in een rechtopstaande positie, gebruik een nekkussen om stijfheid te voorkomen. Als er geen nekkussen beschikbaar is, kan een trui of sjaal dienen als alternatief.

  3. Gezichtsdoekjes: Na het ontwaken voel je je vaak een beetje vies. Neem altijd gezichtsdoekjes mee voor een snelle opfrisbeurt als er geen douche beschikbaar is. Vergeet ook niet een tandenborstel en tandpasta in je handbagage te stoppen voor een frisse mond tijdens lange reizen.

  4. Sjaal: Een grote, dunne sjaal is onmisbaar op reis. Het biedt warmte in het vliegtuig en kan dienen als dekentje tijdens dutjes.

  5. Oogmasker: Hoewel het niet de meest charmante accessoire is, helpt een oogmasker je beter en sneller in slaap te vallen, vooral in goed verlichte luchthavens. Neem je eigen masker mee, koop er een op de luchthaven, of vraag de luchtvaartmaatschappij om een exemplaar. Als je geluk hebt, biedt de maatschappij zelfs dekens aan. Als niets anders lukt, kun je ook een pet of muts over je ogen trekken.

  6. Bewaak Je Bezittingen: In je handbagage zitten waarschijnlijk waardevolle spullen zoals een telefoon, portemonnee, camera, laptop en tablet. Zorg ervoor dat deze dichtbij zijn wanneer je gaat slapen. Gebruik je tas bij voorkeur als hoofdkussen of hang het hengsel ervan om je heen om diefstal te voorkomen.

  7. Onderzoek de Luchthaven: Voor degenen die op luchthavens moeten slapen, is de website Sleepinginairports.net erg handig. Lees de beoordelingen en tips van andere reizigers om de beste slaapplek te vinden.

  8. Slapen in Ploegendiensten: Als je met iemand reist, kun je om de beurt slapen. Dit elimineert zorgen over je waardevolle spullen en geeft je de mogelijkheid om elkaars schoot als kussen te gebruiken.

  9. Comfortabele Kleding: Draag comfortabele kleding als je een lange reis voor de boeg hebt en je verwacht op de luchthaven te moeten slapen. Een zachte trui of vest kan dienen als kussentje.

  10. Vergeet de Wekker Niet: Het laatste wat je wilt is je (aansluitende) vlucht missen. Stel een wekker in met een luide, irritante toon om zeker wakker te worden. Het is misschien geen aangename manier om gewekt te worden, maar het is altijd beter dan je vlucht missen.”

slapen op vliegveld

Add a Comment

Your email address will not be published.